Vedtægter

BFFP’s vedtægter fastlægger rammerne for medlemskab, formål, bestyrelsens arbejde og beslutningsprocesser.

selective focus photography of three books beside opened notebook
selective focus photography of three books beside opened notebook

1. Navn, hjemsted og ikrafttræden

Brancheforeningens navn er: Brancheforening for Fremtidens Parkeringsselskaber, forkortet BFFP, Foreningens hjemsted er København. Disse vedtægter træder i kraft på den stiftende generalforsamling.

2. Foreningens formål

Foreningens formål er at støtte medlemmerne ved at varetage deres juridiske og økonomiske interesser, blandt andet gennem dialog med myndigheder og andre relevante aktører. Foreningen skal samle virksomheder og organisationer i branchen for at fremme samarbejde og sikre en professionel håndtering af parkeringsadministration.

Derudover arbejder foreningen for at udvikle fælles vilkår og standarder for branchen og sikre, at medlemmerne lever op til dem. Foreningen har også til opgave at gøre branchen mere synlig og formidle dens betydning for samfundet. Endelig skal foreningen dele viden med medlemmerne om gældende lovgivning, domme og andre forhold, der er relevante for deres daglige arbejde.

3. Medlemskab

Der er to former for medlemskab:

Private parkeringsselskaber, der udøver parkeringsservice og er tilmeldt Parkeringsklagenævnet i henhold til færdselslovens § 122 stk. 2.

Selskaber, der har tilknytning og interesse for branchen. Disse anses som associeret medlemskab.

Indmeldelse

Brancheforening for Fremtidens Parkeringsselskaber optager virksomheder med CVR-nummer, som lever op til foreningens formål, jf. foreningens formål.

Anmodning om optagelse af medlemskab skal ske skriftligt til sekretariatet info@BFFP.dk eller til et bestyrelsesmedlem.

Beslutning om optagelse og ikrafttrædelse træffes af foreningens bestyrelse ved simpelt flertal, senest ved førstkommende bestyrelsesmøde.

Udmeldelse

Udmeldelse kan kun ske skriftligt til foreningens bestyrelse med mindst 3 måneders forudgående varsel til udgangen af et regnskabsår.

Manglende betaling af kontingent betragtes, som opsigelse af medlemskabet.

Eksklusion

Bestyrelsen kan beslutte at ekskludere et medlem, såfremt medlemmet ikke overholder foreningens vedtægter, modarbejder foreningens formål og interesser eller på anden måde groft bringer sig i modsætningsforhold til de interesser, foreningens bestyrelse og/eller generalforsamling mener at burde varetage. I tilfælde af at et medlem undlader, trods 3 skriftlige rykkere, at betale de af foreningen fastsatte ydelser – herunder kontingent, betragtes det som en opsigelse. Et udtrædende medlem har ikke krav på at få del i foreningens formue, hverken helt eller delvist. Beslutningen om eksklusionen af et medlem træffes af bestyrelsen ved simpelt flertal.

Bestyrelsens beslutning meddeles medlemmet skriftligt straks efter mødet. Ved en eksklusion mister medlemmet stemmeretten.

Kontingent, Indskud og hæftelse

Medlemmer betaler ved optagelse i foreningen et kontingent, hvis størrelse fastsættes ved simpelt flertal på den ordinære generalforsamling. Denne reguleres hvert år i medfør af nettoprisindekset.

Medlemmets kontingent beregnes ud fra omsætningen på det indenlandske marked ud fra det forgangne regnskabsår. Bestyrelsen kan fastsætte nærmere regler herom.

Ved indmeldelse betales kontingent forholdsvist.

Hvis foreningens formue ikke er tilstrækkelig til at dække et opstået underskud, påligner bestyrelsen medlemmerne det eventuelle underskud pro rata ved regnskabets forelæggelse på generalforsamlingen eller ved førstkommende bestyrelsesmøde.

4. Generalforsamling

Den ordinære generalforsamling afholdes med fire ugers skriftligt varsel til hvert medlem indeholdende dagsorden, regnskaber samt forslag fra bestyrelsen.

Sager, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, kan fremsættes skriftligt overfor bestyrelsen senest to uger før generalforsamlingen.

Ordinær generalforsamling

En dagsorden skal indeholde følgende:

  1. Valg af dirigent og referent

  2. Bestyrelsens årsberetning

  3. Forelægge og godkende revideret regnskab

  4. Forelægge og godkende budget samt evt. forslag til indskud og kontingent

  5. Valg af bestyrelse

  6. Valg af suppleanter

  7. Valg af revisor

  8. Forslag fra medlemmer, bestyrelse eller udvalg

  9. Eventuelt

Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, hvis flertallet af bestyrelsen finder det nødvendigt, eller hvis mindst 1/3 af medlemmerne overfor bestyrelsen skriftligt fremsætter anmodning.

Indkaldes kan ske med 14 dages varsel. Hvis ekstraordinær generalforsamling er begæret indvarslet fra medlemsside, skal indkaldelse ske senest 8 dage efter, at den skriftlige begæring er kommet bestyrelsen i hænde.

Afstemningsregler m.v.

Enhver indvarslet generalforsamling er beslutningsdygtig.

For såvel ordinære som ekstraordinære generalforsamlinger gælder følgende afstemningsregler:

Hvert medlem én stemme. Hvor intet andet er bestemt i vedtægterne, afgøres enhver beslutning ved simpelt stemmeflertal blandt de repræsenterede.

Skriftlig afstemning skal finde sted, hvis der fremsættes ønske herom fra blot ét stemmeberettiget medlem.

5. Bestyrelse

Foreningen ledes af en ulønnet bestyrelse på 3 medlemmer samt 2 bestyrelsessuppleanter.

Hvervet som bestyrelsesmedlem er tilknyttet medlemsvirksomheden og kan kun bestrides af personer der er tilknyttet medlemsvirksomheden eller udpeget af disse.

Valgperioden er 2 år.

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand og fastsætter selv sin forretningsorden og evt. udvalg.

Bestyrelsens virke

Foreningen ledes af en bestyrelse på 3-5 personer.

Bestyrelsesmøder indkaldes af formanden eller sekretariat efter behov, ellers afholdes møder én gang i kvartalet.

Bestyrelsen sikrer sekretariat til foreningens løbende drift.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når formanden eller næstformanden er til stede og mindst halvdelen af bestyrelsens medlemmer er mødt.

Bestyrelsen udarbejder en forretningsorden for foreningen og sekretariat.

Ved behandling af sager, der specielt vedrører et bestyrelsesmedlem eller vedkommendes virksomhed, deltager det pågældende bestyrelsesmedlem ikke.

6. Regnskab

Før regnskabet forelægges på generalforsamlingen til godkendelse, skal revisionen have underskrevet dette og forsynet det med de anmærkninger, regnskabet måtte give anledning til.

7. Vedtægtsændringer og opløsning

Forslag om ændringer af vedtægter eller om foreningens opløsning kan kun ske på en generalforsamling, hvor mindst 2/3 af foreningens medlemmer er repræsenteret, og hvor 2/3 af de fremmødte stemmer for ændringsforslaget eller foreningens opløsning.

Opnår forslaget ikke kvalificeret flertal, genindkaldes der til ny generalforsamling senest 14 dage herefter, hvorpå det fremsatte forslag behandles på ny.

Hvis generalforsamlingen vedtager at opløse foreningen, og generalforsamlingen nedsætter et udvalg til afvikling af alle løbende sager – herunder behandling af foreningens formue.

gray computer monitor

Kontakt os

Vi værdsætter dialog og samarbejde med vores medlemmer.